3 goedkope manieren om pesticiden uit groenten en fruit te verwijderen

3 goedkope manieren om pesticiden uit groenten en fruit te verwijderen

Conventionele gewassen en fruit zijn dragers van pesticiden en chemicaliën. De meeste zijn onoplosbaar in water, dus gewoon afspoelen (zoals de meesten van ons doen) doet weinig anders dan de vermenigvuldiging van micro-organismen die zich met water verspreiden, versnellen.

Water alleen is niet genoeg omdat veel producten zijn bedekt met was of olie om ze er mooi en glanzend uit te laten zien.

Om pesticiden en chemicaliën van het oppervlak van voedsel te verwijderen, moeten we daarom iets andere ‘gereedschappen’ gebruiken.

3 soorten pesticiden waar we ons het meest zorgen over moeten maken

  • Fenoxyherbiciden zijn in verband gebracht met drie soorten non-Hodgkin-lymfoom (NHL) en met ontwikkelings- en reproductieve problemen.
  • Carbamaatinsecticiden, organofosforinsecticiden en de werkzame stof lindaan – organochloorinsecticide – vertonen ook een positieve relatie met NHL.
  • Glyfosaat – het meest gebruikte herbicide ter wereld, is in verband gebracht met systemische toxiciteit, verstoring van het microbioom, tekorten aan mineralen en een verhoogd risico op kanker.

We kopen niet altijd biologische groenten en fruit, we hebben er niet altijd toegang toe of geld. Gelukkig zijn er manieren om het verbruik van pesticiden en chemicaliën die in conventionele gewassen worden gebruikt, te verminderen door ze effectief van het oppervlak van de producten te verwijderen.

Het belangrijkste is om te weten hoe je ze moet wassen. Omdat zelfs de ecologische groenten en fruit dragers kunnen zijn van bacteriën of parasieten die gevaarlijk zijn voor onze gezondheid.

1. SPOELEN MET ZUUR EN BASISCH/ALKALISCH WATER

Stap 1: Om schadelijke bacteriën te verwijderen, spoelt u fruit en groenten 2-3 minuten in zuur water. Voeg voor één liter water ongeveer een half glas azijn toe (bij voorkeur wijn-of appelazijn) of 2-3 eetlepels citroenzuur.

Stap 2: Om pesticiden te verwijderen, na het wassen van groenten en fruit in zuur water, spoelt u ze nog eens 2-3 minuten in alkalisch water. Voeg voor 1 liter water 1 volle eetlepel zuiveringszout/baksoda toe.

Je zal snel merken dat de oplossing troebel en bleekgeel is geworden – dit is een signaal dat de producten besmet waren. Je ziet dit het best als je de groenten en fruit eerst 2 a 3 minuten in het water laat staan.

Stap 3: Spoel de producten af ​​met schoon water.

Groeten wassen

2. WATER + ZOUT of CITROEN

Bij deze methode worden groenten en fruit in water met zeezout of citroensap geweekt. Laat de producten ongeveer 10 minuten in het mengsel staan ​​en spoel ze daarna af onder stromend water. Verhoudingen: een kom met water, een glas citroensap, 3 eetlepels zout.

3. AZIJN + ZUIVERINGSZOUT

Meng alle ingrediënten en voeg water toe. We gieten het in de spuit en sproeien de producten ermee en laten het dan een uur staan. Spoel daarna de groenten of fruit af onder stromend water. Verhoudingen: een eetlepel zuiveringszout, een glas azijn, een glas water.

Er zijn twee duurdere manieren

1. OZON

Een andere manier is om een ​​apparaat te kopen voor het ozoniseren van groenten en fruit. Ozon is een volledig ecologische verbinding en de producten die ermee worden behandeld, zijn beschermd tegen alle bacteriën.

Ozon, evenals ozonwater, verwijderen gewasbeschermingsmiddelen, fungiciden en pesticiden van het oppervlak van planten, desinfecteren ze, verbeteren de veiligheid en verlengen hun duurzaamheid.

Het apparaat kan ook worden gebruikt om hormonen en antibiotica uit vlees te verwijderen.

2. KANT EN KLAAR VLOEISTOFFEN

In ecologische stationaire en online winkels zijn er speciale vloeistoffen voor het schoonmaken van groenten en fruit. Ze doden bacteriën zoals E Coli, Listeria en Salmonella en verwijderen mest- en pesticidenresten van het oppervlak. Ze bevatten water, melkzuur, citroenzuur, appelzuur en aloë vera-extract.

Spetterende groetjes,

Sylwia & René

laatste berichten,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Follow by Email
Facebook
Facebook
Youtube
Youtube
Instagram