Hoe giftige schimmel eenvoudig verwijderen?

Zit er vitamine C in je zoutvaatje?

Heb je ooit gehoord van aflatoxine? Dit is een belangrijke veroorzaker van leverkanker.

Bijna iedereen weet hoe schadelijk schimmel is. Het blijkt dat veel problemen met eenvoudige methoden kunnen worden opgelost. En het beste idee is misschien om een ​​zoutvaatje op tafel te zetten met ascorbinezuur(vitamine C).

Aflatoxine

Sommige schimmels produceren zeer giftige stoffen en zelfs enkele van de sterkste en meest bekendste. Aflatoxin is één van hen. De werking is grondig bestudeerd en tests door Dr. Hulda Regehr Clark bevestigden de aanwezigheid van aflatoxine bij kankergevallen.

Aflatoxine kan zich hebben opgehoopt omdat het lichaam het niet snel genoeg kon neutraliseren.

DEZE SCHIMMEL komt de lever binnen en begint het stukje voor stukje te vernietigen. Na het innemen van een hogere dosis is de lever waarschijnlijk jarenlang verzwakt.

Gevallen van cirrose en hepatitis laten altijd de aanwezigheid van aflatoxine zien.

De lever bestrijdt het gif voor zijn eigen overleving, maar geeft na 2 of 3 weken op en sterft gedeeltelijk. Zo kunnen toxische effecten enkele weken onopgemerkt blijven!

Veel voorkomende schimmels in brood, noten, fruit, bier, wijnazijn en siropen produceren aflatoxine, wat de ontgifting van propanol in het lichaam blokkeert.

Koop vers brood in de bakkerij of bak zelf. Was de noten met opgeloste vitamine C en rooster ze. Gebruik honing in plaats van siropen en voeg vitamine C toe.

 

twee pullen met bier.

Soms eten mensen paranoten als onderdeel van selenium suppletie of gewoon omdat ze het lekker vinden.  Omdat we zoveel beschimmelde paranoten zijn tegengekomen, raden we deze methode aan, namelijk het wassen van noten met opgelost ascorbinezuur en daarna nog roosteren.

We eten geen paranoten juist vanwege de schimmels (soms zie je ze zelfs niet omdat de schimmel binnenin zit, net als bv. vaak in brood). Wel bikken we daarentegen walnoten, hazelnoten en cashewnoten maar roosteren ze allemaal voor gebruik.

aflatoxine eliminatie

  • Het eenvoudig besprenkelen van geroosterde noten met vitamine C geeft niet het gewenste resultaat, omdat schimmels niet alleen het oppervlak binnendringen. Spoel ze eerst af in water, laat ze weken en voeg vitamine C toe (1/4 theelepel op 1/2 liter noten). Laat 5 minuten staan ​​zodat de reactie kan plaatsvinden, laat het water weglopen en droog de noten in de oven (pas op voor benzopyreen).
  • Rijst en pasta kunnen we deels ontschimmelen door het te koken, en deels door toevoeging van vitamine C (niet te veel om de smaak niet te bederven). Let op, bruine rijst is bijzonder vatbaar voor schimmel.

Dr. Clark kondigt op basis van zijn jarenlange onderzoek aan:

Vitamine C helpt alle schimmeltoxines te neutraliseren, inclusief aflatoxine.

Bewaar vitamine C-poeder in een zoutvaatje. Voeg het waar mogelijk toe aan ontbijtgranen, soep, rijst (1/8 theelepel is genoeg, dat is minder dan een halve gram).

De in wetenschappelijke publicaties beschreven behandelmethoden zijn: waterstofperoxide, water met limoen of citroen, metabisulfiet (bekend reductiemiddel) en hoge temperatuur.

Desinfectie van voedingsmiddelen volgens Dr. Clark

Steriliseer elk item voor of na bereiding, doe het gewoon een keer.

Gebruik een kookplaat in plaats van een magnetron om vitamine C en germanium te bewaren.

Cysteïne-desinfectie met zout

– 1/8 theelepel cysteïnepoeder

– 1/8 theelepel zout

– 1 liter water

– Roer om op te lossen.

– Laat landbouwproducten 5 minuten weken.

– Afspoelen is niet nodig.

Twee mokken met koffie die worden vastgehouden door man en vrouw

Wanneer zoutcysteïne wordt gebruikt om dranken te steriliseren, bijvoorbeeld melk of sap, beginnen ze snel naar zwavel te ruiken, dus ze moeten snel worden geconsumeerd.

HCl-desinfectie (zoutzuur)

– 1-2 druppels HCl per half glas water

– Goed schudden

– Laat het voedsel een paar minuten erin staan

Desinfectie met Lugol

– 1 druppel Lugol’s vloeistof

– 1 liter water

Vul de gootsteen of kom met de afgemeten hoeveelheid water. Markeer het met een lijn zodat u het de volgende keer niet hoeft te meten.

– Voeg Lugol’s oplossing toe (1 druppel per liter). Dompel de sla of spinazie onder zodat de bladeren een minuut goed nat zijn.

– Ze kunnen dan worden afgespoeld.

Laat geen water achter voor later gebruik omdat het zijn kracht verliest.

Lichtdesinfectie over het volledige spectrum

– Vochtig voedsel heeft 5 minuten nodig,

– Droge voeding heeft 20 minuten nodig.

– Plaats het bij de gloeilamp

Citroensap en appelazijn kunnen aan sommige gerechten worden toegevoegd. De zekerste manier is om 1 eetlepel in een glas water samen met een theelepel honing op te lossen. Dit geeft het water een zoetzure afdronk, wat de smaak ten goede komt.

Vers citroensap of azijn en zout met ascorbinezuur en een gebruiksvriendelijke honing dispenser moeten altijd op tafel staan.

PS: Bij een bedrijfsbespreking of in een restaurant kan het ook handig zijn!

Voorjaarsgroetjes,

Syl & René

Bron:

“Recepten en gezondheidstips van Doctor Clark”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Follow by Email
Facebook
Facebook
Youtube
Youtube
Instagram