9 manieren om je maag op natuurlijke wijze te verzuren

9 Manieren om je maag op natuurlijke wijze te verzuren

Mogelijke symptomen van te weinig zuur in de maag, d.w.z. een te hoge pH, kunnen op te hoge zuurgraad lijken.

Er is een ernstig probleem en het wordt maagverzuring genoemd, en de arts denkt dat het een te veel aan zuur is, omdat er zweren aanwezig zijn, dus het moet zuur en roofzuchtig zijn geweest (zweer is een wond) voor het maagslijmvlies en hij schrijft maagzuurremmers voor.

Aangezien maagzweren meestal worden veroorzaakt door een Helicobacter pylori-infectie. En deze infectie – let op – leidt tot onderverzuring van de maag.

We hebben dus maagzweren veroorzaakt door H. pylori, waardoor de maag niet verzuurt, en daarvoor krijgen we antibiotica en maagzuurremmers, terwijl de maagzuur al afneemt. We krijgen de pH van de maag boven de 5 en dit is achloorhydrie, een zeer gevaarlijke aandoening.

Daarnaast is één van de natuurlijke vormen van maagzweerbehandeling, probiotica, die het antibioticum in één keer wegveegt met de gehele bacteriële flora, al dan niet bruikbaar.

Het moet dus voor jezelf duidelijk zijn of je de juiste hoeveelheid zuur in jouw maag hebt. Hiervoor kunt je een zelfgemaakte baking soda-test gebruiken.

De goede werking van de maag wordt beïnvloed door de hoeveelheid maagzuurafscheiding, bestaande uit zoutzuur, verschillende spijsverteringsenzymen en een gezond slijmvlies dat de maag beschermt.

Zoutzuur helpt (voornamelijk) het lichaam om eiwitten af ​​te breken tot aminozuren die gemakkelijk verteerbaar zijn. Als je voldoende zuur in de maag hebt, worden ook bepaalde bacteriën en virussen geëlimineerd, waardoor jou prachtige lichaam tegen infectie wordt beschermd.

Een laag zoutzuurgehalte kan een diepgaand effect hebben op het vermogen van het lichaam om voedingsstoffen op de juiste manier te verteren en te absorberen. Een onbehandeld tekort kan spijsverterings-schade, infecties en veel chronische gezondheidsproblemen veroorzaken.

Welke?

Opgeblazen gevoel, boeren, maagklachten, misselijkheid, brandend maagzuur, diarree, gasvorming, verlangen om te eten als je geen honger hebt, indigestie, haaruitval, onverteerd voedsel in de ontlasting, zwakke, broze nagels, vermoeidheid, gastro-intestinale infecties, bloedarmoede door ijzertekort, tekorten aan mineralen en vitamines zoals vitamine B12, calcium- en magnesiumtekort, eiwittekort, neurologische problemen zoals gevoelloosheid, tintelingen en gezichtsstoornissen.

Reeks chronische ziekten die verband houden met een laag maagzuur

  • acne
  • allergieën
  • astma
  • auto-immuunziekten, waaronder Hashimoto’s en endometriose
  • gastritis, een ontsteking van het maagslijmvlies
  • lupus
  • osteoporose
  • pernicieuze anemie
  • psoriasis
  • puistjes
  • schildklier problemen

 Wat zijn hiervoor de redenen?

Stress, vraag jezelf af wat je dwars zit en hou je niet van ’s ochtends tot ’s avonds bezig met verschillende problemen die in je hoofd zitten.

vrouw op bed aan het piekeren

• Vitaminetekorten, vooral zink- en B-complex.

• Misbruik van alcohol en roken.

Medicijnen, waaronder in de eerste plaats Protonpomremmers maar ook de populaire aspirine of ibuprofen.

• Leeftijd ouder dan 65 jaar, maar ook premature baby’s kunnen problemen hebben met te weinig maagzuur, hoewel recentelijk is gezien dat dit probleem zich heeft verspreid naar een veel grotere leeftijdscategorie.

• Een operatie waarbij bijvoorbeeld iets uit de maag wordt gesneden.

• Helicobacter pylori, indien onbehandeld, zal de hoeveelheid maagzuur verlagen, dwz de pH van de maag verhogen.

Met betrekking tot de pH van de maag kan worden gezegd: – pH lager dan 3 is normaal – pH 3 tot 5, er zijn maagzuurdeficiënties – pH hoger dan 5, is de al genoemde achloorhydrie

De redenering is dat mensen met achloorhydrie bijna geen maagzuur hebben en dat oudere en te vroeg geboren baby’s meestal een veel hogere maag-pH hebben dan gemiddeld.

9  manieren om uw maag op natuurlijke wijze te verzuren

 

1. Kauwen

Kauw heel voorzichtig en langzaam op je eten. Dit benadrukken we vaak, dat ligt aan alles, ook als je wil afvallen.

2. gefermenteerde groenten

Eet 2 -3 keer per week gefermenteerde groenten, maar ook fruit.

3. ongepasteuriseerde appelazijn

4. selderij

5. zout

Ruw zout, bv. keltisch- of Himalayazout.

Om het lichaam te helpen cellen te vernieuwen, is het nodig om de afscheiding van het enzym pepsine in de maag op te wekken, wat ook enorm helpt bij de vertering van aminozuren (niet toevallig wordt Betaine HCL meestal aangevuld met pepsine, twee in één).

Om dit te doen, neem je 30 minuten na een reeds gedeeltelijk verteerde maaltijd 1 g zout (echt, onbewerkt, Keltisch- of Himalayazout) een paar minuten op het puntje van je tong en slik je het gezouten speeksel door. Dit kan geen schadelijk effect hebben op het lichaam, integendeel, deze activiteit blijkt buitengewoon gunstig te zijn.

Wist je dat de wijze oude Grieken al voorstelden om na een maaltijd een korrel zout te nemen

Het blijkt dat als gevolg van het opzuigen van zout de maag reflexief maagsap begint af te scheiden dat alle elementen bevat die nodig zijn om oude cellen te vernietigen (splitsen). De maagsappen die in het bloed komen, breken niet alleen oude, maar ook beschadigde cellen af. Bijvoorbeeld die beschadigd zijn door nitraten, kankerverwekkende stoffen, vrije radicalen, verschillende gifstoffen, zout en zware metalen.

Pepsine-achtige stoffen in het bloed lossen ook kankercellen en cellen van pathogene organismen op. Het blijkt echter dat ze niet alleen hun eigen jonge cellen oplossen, omdat de aminozuursamenstelling van pepsine vergelijkbaar is met de aminozuursamenstelling van de eiwitten van jonge cellen.

6. Zink

Eet zink in de vorm van pompoenpitten, lever, kalkoen, kip, eieren, noten, ui, knoflook, vis, bonen, erwten.

Onthoud dat zink een antagonist is van koper, dus je kunt een armband dragen, twee keer per week iets koken in een koperen pan en / of gedroogd fruit, dadels, rozijnen eten.

7.  Intermitterend vasten

Over het algemeen is het in dit geval de bedoeling om een ​​paar uur voor het slapengaan niet te eten, dat wil zeggen na 17-18 is het finito.

8. Hete/warme gemberthee

9. Relaxen

Eet ontspannen. De alfa-toestand is eigenlijk essentieel om te eten. Ben je woedend? Eet dan niet. Praat niet aan tafel over vervelende dingen, het is het beste om helemaal niet te praten, gewoon innerlijk genieten, eten in vrede, oh en natuurlijk goed KAUWEN.

FOHP

Gerelateerde artikelen: – Eenvoudige thuistest om hoeveelheid maagzuur te checken

Try

ademhaling Anticonceptie Bloedverdunners Boeken over gezondheid Borsten Borstkanker Carpe diem chinese geneeskunde Collageen Coronavirus galblaas gezonde levensstijl gezonde voeding Groenten Gutenberg Hartfalen heb je wel eens pijn? deze drukpunten op de meridianen helpen Homocysteïne Humor immuuniteit immuunsysteem In harmonie leven kanker Kauwgom Kwaadaardige tumor Lichamelijke activiteit medicijnen medicijn gebruik noten overgewicht Parasieten schimmel teek tibetaanse oefeningen tibetaanse yoga vaatziekten Veranderen eetgewoonten VitamineD voeding in de zomer Vrije radicalen vrouwenfitness Water werking organen Zaden ziekte van Lyme

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Follow by Email
Facebook
Facebook
Youtube
Youtube
Instagram