Bananen-Tomatensoep

Bananen-Tomatensoep

We hadden te veel bananen gekocht voor de jam en er moet iets gedaan worden met wat over gebleven was.  Op zoek naar nieuwe smaken, nieuwe combinaties van reeds bekende ingrediënten kwam ik op een  bananen-tomaten soep.  

Ingrediënten:

  • 0,5 liter  gekookt water ,  mespuntje tijm en kurkuma
  • 1,5/2 liter groenten bouillon (zelf maken), ½ tlp komijn poeder,
  • 2 kg bananen
  • 1 gesneden sjalotje, ½ tlp zwarte peper, ½ tlp garammasala, tlp ½ fenegriek,
  • mespuntje zeezout
  • 10 rijpe tomaten ( vleestomaten). Als je die niet hebt,  dan kan je ook één of twee blikjes gepelde tomaten gebruiken, optioneel; 3 soeplepels naturel yoghurt.

Alles een kwartiertje koken op laag vuur, mixen en klaar. Eventueel als je tijd hebt kan je ook een banaan bakken voor decoratie bovenop.

Het toevoegen van aromatische kruiden aan deze soep maakt haar niet alleen lekkerder, maar heeft ook een positief effect op ons lichaam. Dus wees niet bang, experimenteer en geniet van een goede gezondheid!

Smakelijk eten Sylwia & René

laatste berichetn

2 thoughts on “Bananen-Tomatensoep

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Follow by Email
Facebook
Facebook
Youtube
Youtube
Instagram