Bananen-Tomatensoep
We hadden te veel bananen gekocht voor de jam en er moet iets gedaan worden met wat over gebleven was. Op zoek naar nieuwe smaken, nieuwe combinaties van reeds bekende ingrediënten kwam ik op een bananen-tomaten soep.
Ingrediënten:
- 0,5 liter gekookt water , mespuntje tijm en kurkuma
- 1,5/2 liter groenten bouillon (zelf maken), ½ tlp komijn poeder,
- 2 kg bananen
- 1 gesneden sjalotje, ½ tlp zwarte peper, ½ tlp garammasala, tlp ½ fenegriek,
- mespuntje zeezout
- 10 rijpe tomaten ( vleestomaten). Als je die niet hebt, dan kan je ook één of twee blikjes gepelde tomaten gebruiken, optioneel; 3 soeplepels naturel yoghurt.
Alles een kwartiertje koken op laag vuur, mixen en klaar. Eventueel als je tijd hebt kan je ook een banaan bakken voor decoratie bovenop.
Het toevoegen van aromatische kruiden aan deze soep maakt haar niet alleen lekkerder, maar heeft ook een positief effect op ons lichaam. Dus wees niet bang, experimenteer en geniet van een goede gezondheid!
Smakelijk eten Sylwia & René
laatste berichetn
2 thoughts on “Bananen-Tomatensoep”