Mais

Mais

Verse mais, ik hou ervan. Het is genoeg om te pellen aan de kook te brengen en te koken gedurende 10 – 15 minuten. Daarna voeg boter en zout toe en je kunt ze eten. De overgebleven bouillon kun je ook opdrinken of gebruiken voor soep.

Verse kolven kunnen ook gegrild worden. Gegrild smaken ze het lekkerst! Het belangrijkste is dat de kolf bladeren moet hebben. Week hem minimaal 30 minuten in koud water en gril hem vervolgens afgedekt tot het zacht is. Door de hele maïs te weken (met bladeren) verbrandt deze niet, maar “kookt” hij langzaam – het smaakt geweldig.

Maïs kan worden gegeten in de vorm van grutten (polenta – maïspap), bloem, popcorn, geconserveerd of bevroren zaden of hele kolven als groente.

De voedingsindustrie is dol op maïs, het is een plant die op vele manieren gebruikt kan worden. De meest populaire, sterk bewerkte producten gemaakt van maïszaden zijn cornflakes, olie en glucose-fructosestroop. Ik raad dit echter het niet aan.

*Stroop wordt gemaakt van maïs verwerkt tot maïszetmeel. Dit zetmeel wordt vervolgens met enzymen of zuren verwerkt tot een siroop die 55% glucose, 42% fructose en ongeveer 3% andere suikers bevat.

Volgens de Chinese geneeskunde is maïs thermisch neutraal, heeft het een zoete smaak en werkt het in de maag, dikke darm en nieren.

Voordelen Mais

• Versterkt de middelste verwarmer – aanbevolen voor mensen met een slechte eetlust, spijsverteringsproblemen en diarree [alle gele producten versterken de middelste verwarmer en daarmee onze spijsvertering]

• Versterkt de nieren, vooral de Yin-nier, wat zich uit in gebrek aan kracht, zwakte en koude ledematen, impotentie, werkt goed voor tanden en tandvlees.

• Versterkt Qi en Bloed, brengt lichaamsvloeistoffen in balans, goed voor mensen met zwellingen en waterophopingen in het lichaam.

• Versterkt de longen en kalmeert het hart.

Verse maïskolven hebben eigenschappen die lijken op gedroogd graan, maar hebben ook de kenmerken van een verse groente, aanbevolen in warmere seizoenen en voor mensen die last hebben van hitte.

Een belangrijk kruidenproduct afkomstig van deze plant zijn maïsstigma’s [YU MI XU], die een sterk diuretisch effect hebben en in de vorm van een infuus kunnen worden gebruikt bij de behandeling van urinewegaandoeningen, hoge bloeddruk, blaas, oedeem, nierstenen of bij galblaas.

ademhaling chinese geneeskunde Chinesegeneeskunde Coronavirus Covid-19 Energie essentie van voeding galblaas gezonde levensstijl gezonde voeding gezondheidstrends Griep Havermout immuniteit juiste voeding kanker Kersen Lever libido Maaltijden menstruatiepijn natuurlijke wijze Nieren noten Ontaarden overgewicht Parasieten Pompoen Slijm spijsvertering Spinazie-cremesoep Verkoudheid virussen VitamineD voeding in de zomer Water Weerstand werking organen Wintermaaltijden Yang Yin ziekte van Lyme Ziel Zomer zon

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Follow by Email
Facebook
Facebook
Youtube
Youtube
Instagram