Eenvoudige thuistest om hoeveelheid maagzuur te checken

Eenvoudige thuistest om hoeveelheid maagzuur te checken

Onze maag werkt alleen goed als deze erg zuur is. We benadrukken altijd dat spijsvertering de essentie van gezondheid is. Voldoende verzuring van de maag kan jouw spijsvertering aanzienlijk versterken, en dit zal bijdragen tot een betere voeding van het hele lichaam en zonder enige bijwerkingen die ontstaan ​​tijdens een slechte spijsvertering.

De vraag is nu, hoe kun je weten of je een overmatige zuurgraad hebt of tekort?

Het kan allemaal beginnen met de onbeduidende kwestie dat je alles slechter gaat verteren. Bijvoorbeeld je spijsvertering is slechter op zondag, maandag, dinsdag en woensdag, en dan ben je binnen een paar maanden een menselijk wrak.

Je verteert het niet allemaal, dus onverteerde eiwitten blijven in je zitten en beginnen te rotten, terwijl onverteerde koolhydraten fermenteren. De buik zwelt op, soms heb je hoofdpijn en uiteindelijk beginnen de gifstoffen in het bloed door te lekken. En dat is geen grap!

En jij, arme kerel, bent nog maar 4, 20, 50 … of ouder. En het is bekend dat je gemakkelijk de 120 kunt bereiken en dan op eigen verzoek deze wereld kunt verlaten. Zoiets als een Indiaan, of een olifant die al zijn eigen dingen heeft gedaan en klaar is om zijn avatar te verlaten. 

Alleen hoe kan je weten of je overmatige zuurgraad of indigestie heb?

Doe deze eenvoudige zuiveringszouttest. En waarom dat zal werken? Om de simpele reden dat het een simpele scheikundeles is:

Zoutzuur(maagzuur) zal onmiddellijk reageren met zuiveringszout (natriumbicarbonaat).

NaHCO3 + HCL = NaCl + H20 + CO2 

Wat krijgen we als we zuur in onze maag hebben?

Koolstofdioxide, daarvan ga je enorm boeren.

Als er niet genoeg zuur is –dan ook geen boeren.

Je drinkt 3/4 glas water met een plate theelepel zuiveringszout.

Maar pas op! je doet het op een lege maag en je hebt gisteren om 18.00 uur je laatste maaltijd gegeten, dat is een vereiste!

Rebound tijden

Als je zal boeren nog tijdens het drinken, dan heb je een te hoog zuurgehalte. Dit is een kleine kans, maar kan natuurlijk wel.

Als je tot 40 seconden na het drinken moet boeren heb je hyperaciditeit, hoe dichter bij 40 sec. hoe kleiner de hyperaciditeit.

Als je binnen 40 – 90 seconden boeren krijgt, betekent dit dat jouw maag goed verzuurd is. prima dus!

Als het na 90 seconden tot 3 minuten is, dan heb je te zwak maagzuur, (hoe dichter bij de 3 minuten, hoe slechter). Als je niet boert na 180 seconden of helemaal niet………..dan het is niet goed. slecht dus!

 Als het niet zo goed is wat moet ik dan doen?

  • Drinken van verdund citroensap of appelciderazijn, of het introduceren van een zogenaamde “bittere spijsvertering” werkt meestal goed bij milde gevallen van hyperaciditeit.
  • Om de productie van maagzuur in ernstige gevallen te normaliseren, is het echter noodzakelijk om een natuurlijke middel te consumeren. Namelijk het spijsverteringsenzym betaïnehydrochloride, dat precies hetzelfde zuur levert dat in de maag wordt geproduceerd. Dat wil zeggen, betaïnehydrochloride is een organische verbinding die van nature voorkomt in veel voedingsmiddelen, zoals suikerbieten, granen of spinazie. Betaine HCL dat als supplement wordt ingenomen, zal fungeren als een extra bron van zoutzuur in de maag. Betaine HCL kan de schade echter voor nu en voor de toekomst helpen herstellen.

Zoals gewoonlijk in het leven, zijn er ook contra-indicaties:

Mensen die aan urineweginfecties lijden, moeten Betaine HCL met de nodige voorzichtigheid gebruiken, omdat het de blaas kan irriteren.  Diegene die medicijnen nemen moeten ook een arts raadplegen, bij voorkeur holistisch.

Natuurlijk moet in het geval van zweren (infectie met Helicobacter pyroli) eerst de ontsteking worden verlicht. Het is vaak zo dat na behandeling met betaïne HCL de maag zichzelf weer in evenwicht brengt en zuur in de juiste hoeveelheden begint te produceren, en je op je gemak eiwitten gaat verteren en herstellen.

Laten we dus beginnen geachte lezer met de best mogelijke spijsvertering.

Dit is maar een tip, je verzuurt je maag natuurlijk voor je gezondheid, liefst op natuurlijke wijze. In een volgend artikel hier meer over.

groetjes FOHP

Gerelateerde berichten: – 9 manieren om je maag op natuurlijke wijze te verzuren

bron: P.Elliot

Try

ademhaling chinese geneeskunde Chinesegeneeskunde Coronavirus Covid-19 Energie essentie van voeding galblaas gezonde levensstijl gezonde voeding gezondheidstrends Griep Havermout immuniteit juiste voeding kanker Kersen Lever libido Maaltijden menstruatiepijn natuurlijke wijze Nieren noten Ontaarden overgewicht Parasieten Pompoen Slijm spijsvertering Spinazie-cremesoep Verkoudheid virussen VitamineD voeding in de zomer Water Weerstand werking organen Wintermaaltijden Yang Yin ziekte van Lyme Ziel Zomer zon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Follow by Email
Facebook
Facebook
Youtube
Youtube
Instagram