13 manieren om te lijden of gezond ouder worden

13 manieren om te lijden

Ik pak een boek van de plank (ik las het eerder – maar dat was tien jaar geleden), het begint met de woorden … “De wijsheid van kennis is oud en in feite is het geen geheim. Als je denkt dat je iets nieuws en onbekends hebt ontdekt, dan bestond het waarschijnlijk al eeuwen, je wist er alleen niets van, omdat je gewoon niet de moeite nam om het te vinden”.  Dit citaat is heel correct en bevestigt mijn filosofie.

Wat is wijsheid?

Ik geloof dat we allemaal kennis bezitten, we hebben of zijn het alleen vergeten en het is diep verborgen. Het hoeft alleen maar aan het licht te worden gebracht en in het leven te worden gebruikt.

In de meeste gevallen komt de dood nu na maanden of jaren van gezondheidsproblemen. Er wordt gezegd dat de leeftijd van een mens wordt verlengd dankzij de moderne geneeskunde. Wat is dit leven? Sommigen sterven langzaam en gaan jarenlang, van arts tot arts.

Dit soort leven wil ik niet. Ik weet hoe dat gaat, je wordt van het kastje naar de muur gestuurd. Ik wil het volledige potentieel van het leven ervaren, wil genieten van mijn dromen, mijn doelen vervullen en mijn passies nastreven.

Ik geloof dat ouderdom een mooie ervaring kan zijn in gezondheid en dat de overgang naar de andere kant pijnloos kan worden bereikt. Ik geef om
de kwaliteit van het leven. Ik wil hem met mijn hele lichaam ervaren en er zoveel mogelijk uit halen.

Wat denk je hiervan

Ik zal je een recept geven om te lijden in je leven:

– eet en drink constant en dan bedoel ik ook de hele tijd (vlees, melk, granen   en bewerkt voedsel). 7 dagen per week 3-5 maaltijden per dag

– Koop geen fruit, groente of kruiden

– gebruik supplementen in plaats van maaltijden en verschillende soorten medicijnen

– geloof vooral al het nieuws en reclame

– zit constant op internet

– ga niet de zon in

– sport niet

– maak niet blootsvoets contact met de grond

– blijf de hele dag in een afgesloten ruimte

– drink alcohol en veel koffie(vooral instant)

– vergeet niet te roken

– snack veel

– weinig sex

broodje hamburger met friet en glas bier

Dit recept is beproefd en getest door velen. Wil je lijden in je leven? Dan raad ik je dit aan!

Of misschien wil je uit deze kooi komen, vrijheid ervaren en zien dat leven in geluk en gezondheid mogelijk is.

Bescherming tegen onrechtvaardigheden zal altijd afhangen van het voortdurend uitbreiden van onze horizon van denken, van het associëren en herinneren van feiten, van voorspelling en van resoluut NEE zeggen.

Voordat ik mijn vrouw leerde kennen dacht ik dat ik iemand was met een “gezonde levensstijl“. Ik dronk jaren lang koud mineraalwater en at veel fruit en salades. Ik hield van melk, kwark en yoghurt. Voor het avondeten, was er meestal kip of varkensvlees, voor ontbijt en lunch, broodjes met sla en kaas. Ik dacht dat ik gezond leefde, (op af en toe een sigaretje en een biertje na dan en te weinig rust) dat ik immuun was, en dat niets mijn benen onder mijn kont vandaan kon slaan.

Voeding beschadigd niet

Ik fietste ongeveer 15 km per dag, ik speelde tennis, voetbal, badminton en tafeltennis. En toch overkwam het mij … hart problemen, ik was totaal verrast, en hier zit ik dan met de gebakken peren  … Ik zal er verder geen commentaar op geven. .. trek je eigen conclusies.

Als je dit leest en je denkt net als ik dat je ook gezond leeft, wil ik je vertellen dat een dieet helpt maar niet net zoals een pil meteen zal werken. Je moet weken of zelfs maanden wachten op haar werk. Maar gezonde voeding beschadigd onze organen echter niet, zoals medicijnen, dus het is de moeite waard om het te gebruiken om jezelf te helpen.

foto met alleen maar gekleurde pillen

Natuurlijk kunnen we het zonder medicijnen doen, maar alleen als we onszelf afsnijden van de oorzaken die ons ziek maken.

Rond om ons heen zijn er veel theorieën en meningen over het leven….. voeding en laboratorium onderzoeken…..maar de mens is geen laboratorium, het is een wonder, het is een mysterieuze machine. En daar moeten we ons bewust van zijn.

Ons bewustzijn “trekt” alles aan wat we nodig hebben, wat past bij onze interne energie. Daarom is het lijden dat ontstaat dan een inspiratie voor verandering voor ons. Zo was dat in mijn geval.

Take care en leef gezond

René

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Follow by Email
Facebook
Facebook
Youtube
Youtube
Instagram