Kleur is informatie. Bosbessen, pruimen en ander paars fruit hebben specifieke therapeutische effecten.

Kleur is informatie. Bosbessen, pruimen en ander paars fruit hebben specifieke therapeutische effecten.

Chinese geneeskundige dietetiek beschrijft de kenmerken van producten rekening houdend met hun zeer belangrijke eigenschappen, zoals: smaak, temperatuur en invloedsgebied, maar ook de kleur van voedsel is een belangrijke informatie over de eigenschappen van de producten. En ja, paarse producten verwijderen bloedstagnatie!

* In Japan is het traditioneel verboden voor zwangere vrouwen om aubergines te eten vanwege de kans op een miskraam.

Violette groenten en fruit danken hun karakteristieke kleur aan de aanwezigheid van anthocyanen, natuurlijke kleurstoffen. De intensiteit van de kleur van de producten hangt af van de pH van het celsap en kan in kleur variëren van rood tot blauw tot donkerpaars.

De werking van anthocyanines past perfect in het mechanisme van het opheffen van bloedstagnatie volgens de Chinese geneeskunde. Volgens de westerse wetenschap vertragen paarse groenten en fruit het verouderingsproces, voorkomen ze urineweginfecties, versterken ze het hart, hebben ze antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen, verbeteren ze het gezichtsvermogen en voorkomen ze diabetes. Ze verminderen het risico op hartaandoeningen, vernauwde bloedvaten en arteriële hypertensie en hebben ook een ontstekingsremmende, antibiotische- en kankerbestrijdende werking.

Anthocyanines zijn een van de sterkste antioxidanten die behoren tot de groep van flavonoïden, die een beschermende rol spelen in planten en ze beschermen tegen vrije radicalen. Ze werken ook op dezelfde manier op het menselijk lichaam in. Studies tonen aan dat regelmatige consumptie van groenten en fruit met dit type antioxidant de ontwikkeling van veel ernstige ziekten remt, van hart- en vaatziekten tot kanker.

Er is enorm veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de activiteit van anthocyanines in groenten en fruit, maar waar je vooral op moet letten is de profylactische en therapeutische werking van deze verbindingen.

ademhaling chinese geneeskunde Chinesegeneeskunde Coronavirus Covid-19 Energie essentie van voeding galblaas gezonde levensstijl gezonde voeding gezondheidstrends Griep Havermout immuniteit juiste voeding kanker Kersen Lever libido Maaltijden menstruatiepijn natuurlijke wijze Nieren noten Ontaarden overgewicht Parasieten Pompoen Slijm spijsvertering Spinazie-cremesoep Verkoudheid virussen VitamineD voeding in de zomer Water Weerstand werking organen Wintermaaltijden Yang Yin ziekte van Lyme Ziel Zomer zon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

Follow by Email
Facebook
Facebook
Youtube
Youtube
Instagram