7 gezondheidstrends in 2021.
Veerkracht/weerstand/immuniteit is een dynamisch systeem dat in verschillende levensfasen anders kan werken. De immuniteit verhogen is het lichaam in evenwicht brengen.
Het afgelopen jaar heeft ons allemaal verrast. In 2020 zijn prioriteiten en gewoonten veranderd en is de cultuur van eten en zorgen voor gezondheid veranderd. Door deze trends nauwkeurig te observeren, kun je voorspellen wat het komende jaar zal brengen op het gebied van lichaam en welzijn.
De welzijnstrends die je vanaf 2021 mag verwachten.
1. Een functionele benadering van voeding
Hippocrates zei ooit “laat voedsel het medicijn zijn en medicijnen het voedsel”. Hoewel de uitdrukking al net zoveel overreden is als de rechterkant van de snelweg, is de essentie ervan begrijpelijk: laten we eten wat ons lichaam voedt en ondersteunt. Laten we proberen er iets van in ons op te nemen.
En de cirkel is dan rond.
Als je verzuurd bent, zal je lichaam de voedingsstoffen die je eet niet kunnen opnemen, wat zal leiden tot meer verzuring.
Dit jaar zullen we voedsel meer en meer zien als iets dat ons gezond kan houden en ons lichaam kan ondersteunen. (En we willen jou er bij helpen)
2. Ondersteuning van immuniteit
Het maakt niet uit hoeveel mensen echt ziek zijn geworden door het virus en wat wel en niet een complottheorie is, dit jaar heeft ons wereldwijd brutaal herinnerd dat gezondheid ons niet voor altijd wordt gegeven en de toestand ervan snel kan veranderen. Ons wapen is de IMMUNITEIT van het lichaam, en het ondersteunen ervan is de best mogelijke preventie.
Volgens marktonderzoek bevestigde dit jaar tot 50% van de respondenten dat ze supplementen in hun dieet opnemen om de immuniteit te ondersteunen.1
Deze sterke belangstelling zal zich voortzetten en zal waarschijnlijk het hoofdthema worden in de wereld van welzijn en gezondheid. We zullen speciale aandacht besteden aan de holistische voeding van het lichaam en het aanvullen van populaire tekorten, waaronder zink, selenium, magnesium en vitamine D. We zullen ook kurkuma en gember in ons dieet opnemen, evenals fruit en groenten die rijk zijn aan vitamine C.
3. Duidelijkheid
Jarenlang waren bedrijven die functionele voeding of supplementen produceerden erg “verborgen” en onder het mom van bedrijfsgeheimen en eigen recepten verstrekten ze niet meer dan de informatie die ze moesten verstrekken of hoeveel er voor hen winstgevend was.
Nu is transparantie bij de prijs inbegrepen.
In het nieuwe jaar zullen we, als we het nog niet eerder hebben gedaan, merken ondersteunen die met grote zorg producten voor onze gezondheid maken, met aandacht voor kwaliteit, moderniteit en vooral volledige duidelijkheid over het product en de manier waarop het wordt vervaardigd voordat het de handen van de consument bereikt.
Dus niet zomaar een product van onbekende herkomst aanklikken. Ga voor die producten waarvan we weten en lezen dat ze goed zijn.
Consumenten willen niet in een vat worden gerold en tot een bubbel worden gemaakt: eindelijk worden gezondheidsproducten gemaakt voor hen en hun lichaam. ……… .. Het lijkt erop dat we met dit onderwerp de goede kant op gaan.
4. Oorsprong zal ertoe doen
Dit jaar bracht ons meer globaal begrip en afstand in de werking van de snelheidsovertrekkende machine van het kapitalisme. Ons leven vertraagde en we begonnen de lokale bevolking weer te waarderen. Zonder steun en solidariteit hebben lokale kleine bedrijven vaak geen kans.
Om deze reden zullen steeds meer mensen zich het komende jaar concentreren op de plaats en plaatsen met geschiedenis en doelen die dicht bij privé-idealen liggen.
Volgens een onderzoek van Kantar, de COVID-2019-barometer, gaf maar liefst 52% van de respondenten aan meer aandacht te besteden aan de herkomst van producten.2
Om dezelfde redenen zullen steeds meer mensen aandacht besteden aan de waarden en geschiedenis van plaatsen, zelfs online waar ze kopen.
5. Flexitarisme
Het afgelopen jaar leek vol extremen te zijn, daarom wordt verwacht dat in de nabije toekomst de voorkeuren van de meerderheid dichter bij het midden zullen worden geplaatst. De les die mensen sociaal hebben geleerd en opnieuw hebben gemaakt, is van hen en niemand zal het van hen afnemen.
Er werd een groter bewustzijn geboren, maar de meesten van ons verlangen nog steeds naar de oude vertrouwde stabiliteit. Daarom is het de moeite waard om te putten uit de nieuwe mogelijkheden van de veranderende wereld.
Het tijdperk van start-ups komt eraan. Niet alleen begrepen als niet-bedrijfsinnovatie, maar ook in een eenmansversie. Laat de wereld uw private innovatie zien, uw eigen start-up, nieuwe technologie voor dit nieuwe jaar. En de jaren die volgen.
En zo zullen bijvoorbeeld, naast het groeiende aantal veganisten en vegetariërs, steeds meer mensen grote hoeveelheden vlees- en zuivelmaaltijden of -producten opgeven ten gunste van plantaardige alternatieven, die steeds vaker in de winkelrekken verschijnen.
Zo’n dieet wordt flexitarisme genoemd, en hoewel het klinkt als een andere modieuze uitvinding, volgens statistieken, wordt zo’n dieet aangepast door meer dan 60% van de millennials, het zou een manier van eten kunnen zijn voor de (nabije) toekomst!3
6. Dieetcultuur is achterhaald
Al dit jaar waren we sceptischer over afslankdiëten.
Er wordt steeds meer gesproken over gezondheid, aanvulling en de onschatbare waarde van wat er op het bord ligt in plaats van hoeveel (of hoe weinig).
We weten al dat een effectief en zacht afslankdieet voor het lichaam niet alleen voeding is, maar vooral voeding, goede ademhaling, hydratatie, slaap, goed innerlijk denken en acceptatie = hoge vibratie
Het is geen vermoeidheid, trillende oogleden en grijze huid, maar vitaliteit en weloverwogen beslissingen nemen.
Vorig jaar werden de populaire afslank- en reinigingsdiëten bekritiseerd vanwege tal van beperkingen. Is dat juist? Ja.
Dieetcultuur is een geloofssysteem dat slankheid ‘aanbidt’ en het behandelt als een soort morele deugd. Het resultaat is dat je je hele leven kunt denken dat je onherstelbaar tekortschiet, alleen maar omdat je er niet uitziet als het “ideaalbeeld”, meestal gecreëerd door de media en weinig te maken heeft met de natuurlijke diversiteit van lichamen en hun werkelijke potentieel.
Ondertussen is er een fenomeen van gewichtstoename veroorzaakt door een dieet.
Verrast?!Nee toch……….. Veel onderzoeken bevestigen dat mensen die een afslankdieet hebben gevolgd, een grotere neiging hebben om aan te komen dan mensen die nooit zijn afgevallen. Dit wordt zelfs bevestigd door een onderzoek bij tweelingen!4
Een team van wetenschappers van UCLA heeft 31 langetermijnonderzoeken naar de effectiviteit van diëten voor gewichtsverlies beoordeeld. Het toonde aan dat voeding een constante variabele was die gewichtstoename verklaart. Bij twee derde van de mensen komt meer gewicht terug dan verloren!5
Of je nu gewichtprobleem hebt of niet concentreer je je niet op de plaatjes van het model en hoe je lichaam er in deze context uitziet. Concentreer je nu op je persoonlijke creatie van gezondheid en vitaliteit.
Als je resoneert met de filosofie en energetische keuken van 5 elementen, kan het je helpen om een snellere fysieke en mentale gezondheid te bereiken, en als kers op de taart, het krijgen van een optimale figuur (als je te zwaar bent, val je af, als je te slank bent, kom je aan) zonder al teveel moeite.
Binnenkort komt er een online cursus “eten volgens de vijf elementen”. Het is een energieke keuken waarmee je een leven lang gezondheid, figuur en wijsheid kunt behouden.
7. Geestelijke gezondheid
Geestelijke gezondheid wordt als minder belangrijk beschouwd. Dit jaar zal het “op het behang” verschijnen. We gaan niet alleen praten over het behandelen van depressie en psychische aandoeningen en het verwijderen van stigma, maar ook over preventie en alledaagse activiteiten die een mogelijke ondersteuning voor de psyche kunnen worden.
Waarschijnlijk dat spiritualiteit (niet te verwarren met religiositeit) als schone olie naar de oppervlakte zal stromen.
Dit jaar zijn de trends; slaap, tijd doorbrengen in de natuur en een dieet dat het zenuwstelsel ondersteunt. Vol met antioxidanten, vitamines, mineralen, vezels en gezonde vetten.
Hoewel het niet strikt genomen medicijnen zijn voor depressie en psychische aandoeningen, zorgen ze niettemin voor het juiste verloop van de METHYLCYCLUS, die de basis vormt voor het ondersteunen van welzijn.
Plus homocysteïne die de belangrijkste inflammatoire marker is, die een veel grotere invloed heeft op hartaandoeningen, beroertes en hartaanvallen dan een verhoogd cholesterol.
Naar schatting zullen adaptogenen ook meer bekendheid krijgen. Dat zijn natuurlijke remedies die de effecten van fysieke en mentale stressoren helpen verminderen.
Populaire adaptogenen zijn onder andere Macawortel, Ashwagandha en Reishi-paddenstoelen. Laten we niet in paniek raken, we hoeven deze adaptogenen niet te gebruiken, als we er op dit moment mee resoneren, is het oké, maar over het algemeen is dit niet waar het allemaal om draait.
Het gaat over onze algemene innerlijke energie, frequentie voor begrip en bewustzijn. In ieder geval voor openheid naar de wereld, naar alles om ons heen en in ons. Over het blootleggen van de matrix.
Is dit het einde? 2021 is een jaar van verandering, een jaar van bewuste zorg en een jaar van eerlijkheid.
Het tijdperk van de waterman begint …… ..dat is kennis ……. En het tijdperk van vissen, dat is geloof, is voorbij.
Kus en knuffels,
Sylwia & René
Bronnen:
- marketresearch.com/Arizton-v4150/Immune-Health-Supplements-Global-Outlook-13377529/
- kantar.com/inspiration/coronavirus/covid-19-barometer-shows-consumers-are-in-for-the-long-haul/
- statista.com/statistics/875526/share-alternative-diet-us-generation/
- ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21829159
- ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17469900
ademhaling chinese geneeskunde Chinesegeneeskunde Coronavirus Covid-19 Energie essentie van voeding galblaas gezonde levensstijl gezonde voeding gezondheidstrends Griep Havermout immuniteit juiste voeding kanker Kersen Lever libido Maaltijden menstruatiepijn natuurlijke wijze Nieren noten Ontaarden overgewicht Parasieten Pompoen Slijm spijsvertering Spinazie-cremesoep Verkoudheid virussen VitamineD voeding in de zomer Water Weerstand werking organen Wintermaaltijden Yang Yin ziekte van Lyme Ziel Zomer zon